30.3.13

Сушени кайсии с шоколад и ядки

На първо място казвам Здравейте на всички, които не са ме забравили! И аз не съм забравила никого и нищо не съм изоставила, въпреки, че  преминах първата криза по пътя на моето блогърстване. Тази Коледа блога навърши 3 години. Най-вероятно това е преломен момент при някои хора, занимаващи се с подобна дейност. Изминал е период, през който си бил с ясното съзнание, че знаеш какво правиш, а след това в един момент започваш да се питаш Накъде, Как, Защо ?



Не мисля, че успях да си отговоря докрай на въпросите. Хубавото е, че се върна вдъхновението и желанието да влизам в блог сферата. На този етап повече не ми  трябва. Реших да започна с нещо, което отдавна чака реда си. В публикацията за флорентините търсех техен конкурент по скорост и леснота на приготвяне. Тогава  Габи предложи ефектните сушени кайсии, покрити с  шоколад и натрошени ядки. Да, бързи са. Лесни и много вкусни.  Дори могат да се направят в малка доза, удобна да употребим  останал ни разтопен шоколад (ако има такъв) при приготвянето на самите флорентини или някакъв друг десерт. .



Сушени плодове, шоколад и ядки. Подходящи за леко подслаждане, за компания на кафето и чая, за вкусна пауза в офиса. Бърз източник на енергия, когато има нужда. Намерих им още едно приложение. Ако са ни подръка, могат да бъдат и декорация на торта. Например Торта с кайсии  и .... разни други неща към тях. Защо не?
Ще видим.




Сушени кайсии с шоколад и ядки

Количеството на продуктите е произволно, според наличностите.
сушени кайсии, по възможност нетретирани
черен и бял шоколад
натрошени ядки - шамфъстък и орехи

Шоколада се разтопява на водна баня поотделно. Кайсиите се топват наполовина в него и се поставят върху разстлан лист хартия за печене. Поръсват се с натрошените ядки и се оставят да стегне шоколада.

11 коментара:

  1. Хубаво е човек да има вдъхновение, затова винаги го пожелавам. Защото вдъхновението подтиква и осмисля. И създава такива красоти - като тези изкусителни кайсии и тези красиви снимки.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. права си, без вдъхновение нищо не се получава добре
      :)

      Изтриване
  2. Диди, липсваш ми със снимките си и вкусните предложения!
    И тези кайсии са много вкусни и чудесно поднесени!
    Поздрави и хубаво пролетно настроение!

    ОтговорИзтриване
  3. Диди,
    важното е, човек каквото и да прави да го прави с желание. Желанието си личи отдалеч и е добре да ни се "обажда" честичко ;)
    На теб ти пожелавам да те навестява редовно и да черпиш от него с пълна сила.
    Рецептата е неустоима.
    Шам фъстъкът суров ли е?

    ОтговорИзтриване
  4. Диди, наистина са станали много красиви, за вкусни нямам съмнение :) Благодаря, че изпълни желанието ми :) Стана ми интересно за тортата ... Усмихнат ден от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) тортата стана много вкусна, ще има рецепта
      Поздрави, Габи!

      Изтриване
  5. Диди, радвам се, че се появи обратно :) Разбирам те за вдъхновението и желанието за писане, понеже имам подобни моменти... тогава сядам и чакам да ми мине (като шопа с работата ;)).
    Страхотна рецепта и снимки и чакам с нетърпение тортата!
    Сърдечни поздрави и много пролетно въдхновение!

    ОтговорИзтриване
  6. ами, то друго, освен да седнеш и да чакаш не ти остава.
    Поздрави и от мен! Тортата вече е в блога :)

    ОтговорИзтриване
  7. най-обичам след карането на сноуборд, да похапвам такива вкусотийки, които си приготвила! страхотна рецепта, поздрави и успехи ;)

    ОтговорИзтриване