24.10.14

пожелахте да хапнете # 3 / морковен кейк




Първото нещо, което ми се иска да направя, когато има черни смокини на пазара. Толкова ми харесва комбинацията, 
че  не съм го пробвала по друг начин. С плодов топинг към глазурата от крем сирене се усеща по-богат и  по-лек като вкус.


 Колкото и да е странно, морковения кейк асоциирам повече със смокините, отколкото със самите моркови. 
Независимо, обаче, от условния рефлекс, който съм си създала, мисля тази зима да не го забравям 
веднага след изчезването на смокините, а да го повиша в ранг висока и стройна торта
От известно време обмислям какъв точно крем да използвам. Ясно е, че ще стане вкусна,
защото тестото е сполучливо - ароматно и не много сухо. Остава и другите елементи да се изяснят.
А сегашният вариант е идеална добавка към есенния чай или кафе.
 

Пожелавам на всички приятни почивни дни, а на празнуващите Димитровден -  хубави емоции! Този ден, с който идва зимата, според старите поверия, ми е много на сърце. Харесвам и нея, и есента. 
Всяка има своето очарование и първото нещо, което се сещам, стане ли дума за тях, е уют и топлина, а не неудобствата и затрудненията, които причиняват. Предстоят ни едни от най-любимите моменти и празници...




рецепта и разрез - тук

14 коментара:

  1. Прекрасна торта... Ама наистна ухае великолепно и е страшно уютно при теб, Диди! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мисля да го пробвам за десерт като допълнение на имения ден на моя съпруг! Надявам се да се справя. Сигурна съм, че ще се изненада приятно. Страхотни снимки, както винаги. Тези дни ще споделя мнението и на фемилито. Весел празник утре, Диди!

    Силвия Тонева

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. дано ви допадне!
      тъй-като в този си вид е кекс с топинг, ако харесвате по-сочни печива с повече крем или гарнитура (каквото ми е наблюдението за повечето хора), може да разрежеш блата поне на две и да увеличиш крема като количество.

      Хубав празник!

      Изтриване
  3. Диди, толкова хубави снимки на много любим десерт! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Диди, изглажда страхотно! Интересна комбинация със смокините, ще трябва да я пробвам.
    Правих торта с моркови, на с най-класическия вариант на крема: с крем-сирене.
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. смокините си пасват чудесно със стандартната гарнитура от крем сирене, тази също е такава!
      Поздрави, Мира, радвам се да те "видя"!

      Изтриване
  5. Снимките ти ми направо "крещят", че не са за пропускане! Да не говорим за рецептата! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! аз затова го снимах пак, така и така всеки сезон на смокините го пека.

      Поздрави, Дани!

      Изтриване
  6. Влюбих се във външния вид на твоят морковен кейк, за вкуса му съм сигурна, че е пристрастяващ! Снимките ти са..., страхотни!
    Поздрави, Диди!

    ОтговорИзтриване