21.7.13

Мъфини с малини, бял шоколад и лайм



Как
е
вашето
лято?

Моето е странно, неподредено, хаотично, разсеяно, замечтано, малко изморено и отнесено, малко влюбено, с разпилени мисли и неразгадани очаквания ....







Мъфини с малини
12-14 броя

300г брашно
130г захар
100г бял шоколад, нарязан на парченца 3-4 мм
60 г орехи, нарязани на дребно
настъргана кора от половин или един лайм
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 яйце
200 мл айрян
120 мл орехово олио
130 г малини

Брашното се пресява заедно с бакпулвера, содата и солта. Прибавят се захарта, орехите, шоколада, кората от лайм и около две трети от плодовете. Яйцето се разбива леко, добавят се млякото и олиото. Получената смес се прибавя към брашнената, като внимателно се разбърква с лъжица, шпатула или ръчна тел. Тестото се разпределя в подготвени форми за мъфини. Останалите малини се набождат цели. Пече се в предварително загрята на 200 градуса (180 с вентилатор) фурна около 20 минути или докато пробна клечка излиза суха от сместа. Поднасят се топли.

8 коментара:

  1. Прекрасни .... и мъфинките ... и снимките ти Диди :)
    Тази рецепта ми звучи като .... стани и я забъркай на момента :), но си я записвам и оставям за малко по късен етап . Чудесни са ти станали, идеалното допълнение за чашка кафе :)
    А Лятото ми ... май е нещо подобно на описаното твое ... само дето хауса слагам на първо място ....
    Върнах се да прочета отново ....абе направо се чувствам по същия начин ... само ми се иска (ама много ми се иска ) очакванията ми да са със щастлив край :) :) :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. бързи и лесни - като повечето мъфини, тъкмо да има време за повече излежаване сутрин :)
      въпреки, че не нахалствам за отговори, благодаря ти за твоя!

      Изтриване
  2. Пожелавам ти, Диди, лято като мъфините - толкова богати на вкус, красиви и ароматни! Чудесни са наистина, много добре изглеждат! Открадвам си едничка и вече се чувствам по-добре.
    Прекрасен ден! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Топло и в очакване на почивката! Пожелавам ти разгадани очаквания и прекрасна почивка! А мъфините изглеждат прекрасно!

    ОтговорИзтриване
  4. Ароматни и вкусни мъфини! Чудесна закуска!
    Поздрави и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Звучиш прекрасно,мила,макар и с този луд,летен безпорядък в мислите и чувствата!Мъфинките са страхотни,а снимките както винаги вълшебни!Поздрави!

    ОтговорИзтриване