13.7.17

биргарита
"лято и коктейли" - комбинация, предизвикваща хубави емоции и  мисли за лежерно пилеене на времето. Атрактивна и събуждаща  спомени, също както "лято-море", "лято-топъл дъжд","лято -прохладни вечери на верандата" ... Толкова неща могат да се напишат до думата лято, но да се върнем на коктейлите. Днешната Маргарита е с лек обрат в съставките - семпла, бърза и непретенциозна. Струва си  малкото усилия, които са необходими, за да се преобрази любимата бира в нещо по-специално. И в допълнение - два кадъра от  FOOD MAPS - първото ми участие в изложба.

Захарният сироп, задължителната съставка в почти всички коктейли, може да се приготви предварително в количество по желание от равни части вода и захар, които къкрят до сгъстяване. След като се охлади, може да се съхранява до седмица в хладилник. По-гъстият сироп, приготвен от две части захар и една част вода, придава плътност и добър външен вид на коктейлите. Демерара и турбинадо са подходящите видове захар, които гарантират по-богат и дълбок аромат.


Биргарита за четирима

60 г захар
60 мл вода
180 мл сок от лайм
зърниста сол за гарниране
1 бр. lager бира

Солта се разпределя в плитка чиния. Приготвя се захарен сироп от захарта и водата. Ръбът на 4 чаши без столче се потапя в сиропа и веднага след това в солта. Във всяка се слагат 2-3 кубчета лед и се разпределя захарния сироп и сокът от лайм. Добавя се бирата и резени лайм.

Няма коментари:

Публикуване на коментар