9.4.17

вълшебната супа от празРецептата с главно Р или първата в най-добрата книга за неспазването на диети. Ставало е дума за нея и за  простите тайни на френския парадокс -  да се наслаждаваме на храната, това да ни се отразява единствено благоприятно и как става този трик, след като французойките ядат хляб и сладкиши, пият много вино и редовно си поднасят първо второ и трето. Снимала съм бързите макови хлебчета за блога, а от ефекта на супата съм се възползвала успешно вече два пъти.Вълшебната супа от праз е хитрина, която жените от Екс-ан-Прованс използвали от поколения. В различни моменти - при леко напълняване или след раждане, семейният лекар я предписвал за един уикенд. Празът има диуретично действие, засищащ е и съдържа малко калории. "... Четиридесет и осем часа на супа от праз (и колкото вода ви се иска) дават незабавни резултати и летящ старт на препрограмирането към умерен режим на хранене. ..""Вълшебна супа от праз (бульон)

1 кг праз
вода, колкото да го покрие в голяма тенджера

1. Почистете праза и го измийте добре от пръстта и пясъка. Отрежете краищата на зелената част, като оставите бялата част и малко от зелената. 
2. Нарежете праза на парчета по 2см, сложете ги в голяма тенджера и налейте вода, колкото да ги покрие. Кипнете и варете на тих огън без капак 20-30 минути. Отцедете и запазете течността. Изсипете праза в купа. 

Бульонът се пие (затоплен или на стайна температура) по една чаша на всеки 2-3 часа. Във времето за ядене или когато огладнеете, хапнете по малко от праза, по 100-125 г. Добавете няколко капки зехтин или лимонов сок. Подправете леко със сол и черен пипер. Ако искате добавете магданоз. 
Това ще бъде храната ви за два дни, до неделя вечерта, когато можете да изядете малко парче месо или риба с два зеленчука, задушени с малко масло или олио и един плод."от книгата "Французойките не пълнеят" / Мирей Джулиано

Няма коментари:

Публикуване на коментар