Нямах намерение да се фокусирам върху стотната ми публикация, но получените наскоро за кратък период от време различни коментари за рецепти, показвани преди време и правени от вас, ме провокира да ги прегледам всичките ( тук и Фейсбук) и да направя едно тяхно ревю.
Предполагам, че донякъде е улеснително, защото човек винаги се чуди "... Дали е вкусно или само изглежда така?..." ...
Е, това не значи, че останалите рецепти не са сполучливи :) Голяма част от тях са правени повече от въднъж или два пъти, отделно винаги се старая да съм максимално подробна и точна в указанията.
Затова изключително много ме радват положителните отзиви, когато нещо е направено и харесано, а даже някои от рецептите са с повече от един коментар.
За мен е ценно и гласуваното доверие при първи опит за правене на нещо толкова специално като профитероли и торта.
Приятно ми е, че се хареса идеята ми за добавка на малинов конфитюр към блатовете на Девилс фуд кейк-а по рецепта на Дейвид Лейбовиц, което адаптира американския тип кейк към нашите вкусови предпочитания...
Благодаря на всички за положителните отзиви! Надявам се и занапред да има поводи за тях! Имам идеи за някои интересни и вкусни неща :)
За тези 100 публикации, като начинаещ блогър успях да направя и някои грешки, било от припряност, невнимание или прибързано решение. Но пък без тях и осъзнаването им няма как да има растеж...
Във всяка от тях има вложени енергия, емоция, някои лични неща и преживявания. Като че ли най-любима и излязла дълбоко от мен си остана Пеперудената публикация ...
Ако бях малко по-редовна, това стотно издание щеше да съвпадне с изтичането на първата ми година работа с ДЛСР камерата, която си взех точно заради увлечението ми по фудографията или снимането на храна, по което са се запалили толкова много хора по света.
Сега, година по-къно съвсем ясно стана вече, че ще си купувам нови обективи, защото тези от комплекта не са подходящи за това ми занимание.
Почти съм приключила с избора си, нямам търпение да започна с нещо ново и съм сигурна, че удоволствието да приготвиш, аранжираш и снимаш някоя рецепта ще е още по-голямо...
Разбира се ще има и почерпка по случай малкия юбилей на блога. Повече за нея - по-късно в следващата ми публикация :)
PS - След известни технически затруднения на Блогър, в момента коментарите могат да се пишат единствено в изкачащо меню...
Честита стотна публикация, Диди!! Обожавам всяка от публикациите ти!! И гледайки сега ретроспекцията ти :) се сещам, че именно твоята "Една много шоколадова торта - Девилс фуд кейк", която приготвях веднъж за детенце - беше като че ли един от стимулите да реша да си запазвам рецепти, които харесвам - и впоследствие да започна собствения си блог :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!!
Хей, Диди, честита стотна публикация, изпълнена с красоти и вкусотии!
ОтговорИзтриванеТова последното кремче съвсем ми е на сърце, от снощи съм направила едни в хладилника и чакат да се прибера.....
Ще чакам с нетърпение рецептата му!
Диди,честита стотна публикация и от мен!
ОтговорИзтриванеСтрахотни снимки,насладих им се с удоволствие!И ,разбира се,на великолепни ястия и десерти!Когато човек овладее изкуството на кулинарията и фотографията,се получава ето такъв отличен резултат- като твоя страхотен блог-истинска наслада за сетивата!Прекрасно кътче!
Поздрави!
Диди,
ОтговорИзтриванезнаеш че е удоволствие за мен да се наслаждавам на всичко в блога ти!
Пожелавам си още дълго да изпитвам удоволствие от всичко красиво и
вкусно при теб!
Което иначе казано означава още много прекрасни твои творения да намерят място тук!
Прегръдки и едно много емоционално лято!
Хей, благодаря ви за страхотните думи, много драго ми стана!
ОтговорИзтриванеМина, радвам се, че имам пръст в решението ти за блог! Имаш чедесни рецепти и си страхотен кулинар!
Пепи, тези кремчета не са нещо сложно, но пък са много вкусни:)
Еликсир, благодаря за чудесния комплимент, но напоследък си давам сметка, че е доста трудно да се овладее фудографията и има много, много път да се върви.
Дани, присъствието ти винаги е удоволствие за мен, както и точното ти око за интересни и вкусни рецепти, с които ме караш да преглъщам, когато посещавам блога ти!
Хубава вечер!:)
Диди, честита 100-тна публикация в блога. Много творческо вдъхновение и много, много сготвени и публикувани рецепти. Поздрави.
ОтговорИзтриванеСнимките ти са уникално кристални.
Диди, честита стотна публикация! Всяка от тях е радост за окото! Желая ти вдъхновение за още много по сто, за радост на семейството ти (и на редовните ти читатели) :). Твоят блог е едно от местата, които посещавам винаги с удоволствие и наслада!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и прегръдки!
Диди, Честита 100-на публикация! Удоволствието е за всички нас, които те четем!
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Честита стотна публикация, Диди! Пожелавам ти още много, много публикации на които да се радваме!
ОтговорИзтриванеТвоя блог винаги съм смятала за изящен и вкусен - прекрасни снимки и чудесни рецепти. Отбивам се с огромно удоволствие.
Сега съм нетърпелива да видя снимки с новите обективи, които ще вземеш :) На какви възнамеряваш да се спреш?
Сърдечен поздрав!
Честит блогърски юбилей, Диди!
ОтговорИзтриванеУдоволствието на духа, което изпитвам тук, може да се сравни единствено с удоволствието на вкуса от твоята Девилс фууд кейк!
Изгарям от нетърпение да видя фотографиите с новите обективи.
Поздрави!
Честита 100-на публикация, Диди!
ОтговорИзтриванеЗа мен винаги е удоволствие да надзъртам тук и да се наслаждавам на прекрасните ти фотографии!
Желая ти много успехи!
Честита 100-на публикация, Диди!
ОтговорИзтриванеЖелая ти вдъхновение за още много х100 - креативни, стилни и много красиви.
Поздрави и нови успехи, Диана
Много ви благодаря! Прегръдки за всички!
ОтговорИзтриванеЛети, сигурно ще е някой от макро-вариантите, но ще трябва да почакам още мъничко, тъкмо да се почудя за последно :)
На патерици, но от сърце, честитя юбилейната ти публикация, Диди!
ОтговорИзтриванеПожелавам ти нестихващо вдъхновение, безброй усмивки и поводи за празник!
Поздрави
Ева, сърдечни благодарности!
ОтговорИзтриване