7.10.13

До скоро, Лято!



Доста студено стана предната седмица. Неочаквано ли беше, или пък нежелано, не знам. Чак се зачудих от  есен към зима ли преминаваме. Може така да ми се е сторило, защото упорито отказвах да се обличам с по-топли дрехи. Е, вярно, че и в гардероба още не съм сменила подредбата  на сезоните, както и в мислите си, но това инатене беше излишно, защото си докарах простуда.


Там някъде, между чая и инхалациите, реших поне да прегледам и подбера някои от летните снимки. Вярно, че не съм от най-организираните и подредените (вече), но тази рубрика започна много да ми харесва и ми помага по-лесно да влизам в час с есента. Не, че не я обичам, напротив! Но с годините, и най-вече покрай децата, преоткрих лятото. Забелязвам, че го харесвам повече от преди. Емоциите вече са други, забавленията са различни. Всичко преминава с лекота,  отново имам чувството, че излизам във ваканция, когато започва тяхната,...


Възможно е да го предпочитам и от чисто практична гледна точка. Лесно е да приготвиш някоя рокличка с тънки презрамки заедно с тениска и шорти. Съвсем друго е сутрин, още сънен, да сглобяваш зимен тоалет за трима, всеки с по n на брой слоя дрехи, а след това да се бориш и с упорството на дребните, които повечето пъти са със собствено  становище по въпроса (и това още преди да сме стигнали до якетата, шапките, шаловете, ръкавиците и ботушите - само тук са 5х2....) Така или иначе,  ще го мислим като му дойде времето....


И този път лятото премина  обичайно, с щедра доза дни, прекарани в селската ни къща.  За морската ваканция, от която са снимките, отделихме време само за Варна, за да гостуват децата при Мани (или при баба - думичката, която не трябва да употребяват, но все пак да поясня ;). Пак се възползвахме от богатия, както винаги, културен афиш на града. След първата среща на малките с операта (Верди и Росини в Летния театър - добро начало!) и посещения на изложби, имаме като резулат един възторжен почитател, и един не толкова....




За мен лятото продължи и приключи също така флуидно, хаотично, разсеяно и замечтано-отнесено, както започна. За пръв път нещо в мен категорично настоя да забавя ритъма, и го послушах, доколкото успях. Не съм снимала много рецепти, но ми доставяше удоволствие да разглеждам и често го правех.  Набелязала съм си някои интересни неща и се надявам да ги изпробвам, стига само да се откача от плавното течение, по което още се нося от време на време....




14 коментара:

  1. Харесва ми блога ти! Интересно място със страхотни снимки и приятен разказ!

    ОтговорИзтриване
  2. Красиви снимки :)
    Харесва ми да те чета !
    Топла и златна Есен Диди !

    ОтговорИзтриване
  3. Радвам се, когато пишеш и споделяш! Диди, винаги се чувствам уютно, някак спокойно при теб! Чудесни снимки и мили спомени! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Стана ми малко тъжно за лятото ,но пък мноого красиво:)

    ОтговорИзтриване
  5. Диди, отново ме зареди с прекрасните снимки!
    И с хубавия, изпълнен с чудесни емоции, разказ!
    Прегръдка и едно дълго, циганско лято!

    ОтговорИзтриване
  6. Неповторим стил Диди! Обичам блога ти!
    Пожелавам ти красива есен!
    Прегръдки*)

    ОтговорИзтриване
  7. Много добре си го казала накрая и си е така. Всеки край е начало, зависи как гледаме на нещата. :)
    Поздрави, Диди, и браво за снимките! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) да, зависи как се погледне - и всяко начало си има край

      Изтриване
  8. благодаря за коментарите, момичета! На мен пък ми е приятно, че ви е добре тук!
    За тези публикации все си мисля, че на фемили-то ще ни бъде много мило да си ги разглеждаме след време (в някоя студена вечер например)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Диди, лежерно е било лятото ти.. и доста култура- похвално. Ние само със селския живот се справихме и донякъде с морския.
    По Повод катовете дрехи зимъска... не ми се говори, без мен по 3, а после и мен, имам чувството , че до обяд се обличаме и тръшкаме по пода за тоалети ( предимството на дребните женички;))
    Снимките са чудни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. да, знам при теб са трима :)
      разгледах ти снимките, хубаво е при вас!

      Изтриване
  10. Цветни ленени салфетки и чинийка на Гебедже ! Благодаря . че ми напомни за безкрайните щастливи лета в старата къща в Пловдив!

    ОтговорИзтриване