На първо място казвам Здравейте на всички, които не са ме забравили! И аз не съм забравила никого и нищо не съм изоставила, въпреки, че преминах първата криза по пътя на моето блогърстване. Тази Коледа блога навърши 3 години. Най-вероятно това е преломен момент при някои хора, занимаващи се с подобна дейност. Изминал е период, през който си бил с ясното съзнание, че знаеш какво правиш, а след това в един момент започваш да се питаш Накъде, Как, Защо ?
Не мисля, че успях да си отговоря докрай на въпросите. Хубавото е, че се върна вдъхновението и желанието да влизам в блог сферата. На този етап повече не ми трябва. Реших да започна с нещо, което отдавна чака реда си. В публикацията за флорентините търсех техен конкурент по скорост и леснота на приготвяне. Тогава Габи предложи ефектните сушени кайсии, покрити с шоколад и натрошени ядки. Да, бързи са. Лесни и много вкусни. Дори могат да се направят в малка доза, удобна да употребим останал ни разтопен шоколад (ако има такъв) при приготвянето на самите флорентини или някакъв друг десерт. .
Сушени плодове, шоколад и ядки. Подходящи за леко подслаждане, за компания на кафето и чая, за вкусна пауза в офиса. Бърз източник на енергия, когато има нужда. Намерих им още едно приложение. Ако са ни подръка, могат да бъдат и декорация на торта. Например Торта с кайсии и .... разни други неща към тях. Защо не?
Ще видим.
Сушени кайсии с шоколад и ядки
Количеството на продуктите е произволно, според наличностите.
сушени кайсии, по възможност нетретирани
черен и бял шоколад
натрошени ядки - шамфъстък и орехи
Шоколада се разтопява на водна баня поотделно. Кайсиите се топват наполовина в него и се поставят върху разстлан лист хартия за печене. Поръсват се с натрошените ядки и се оставят да стегне шоколада.
Хубаво е човек да има вдъхновение, затова винаги го пожелавам. Защото вдъхновението подтиква и осмисля. И създава такива красоти - като тези изкусителни кайсии и тези красиви снимки.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
права си, без вдъхновение нищо не се получава добре
Изтриване:)
Диди, липсваш ми със снимките си и вкусните предложения!
ОтговорИзтриванеИ тези кайсии са много вкусни и чудесно поднесени!
Поздрави и хубаво пролетно настроение!
Много настроение и на теб, Дани!
ИзтриванеДиди,
ОтговорИзтриваневажното е, човек каквото и да прави да го прави с желание. Желанието си личи отдалеч и е добре да ни се "обажда" честичко ;)
На теб ти пожелавам да те навестява редовно и да черпиш от него с пълна сила.
Рецептата е неустоима.
Шам фъстъкът суров ли е?
благодаря за пожеланието, Дани!
Изтриванесуров е
Диди, наистина са станали много красиви, за вкусни нямам съмнение :) Благодаря, че изпълни желанието ми :) Стана ми интересно за тортата ... Усмихнат ден от мен!
ОтговорИзтриване:) тортата стана много вкусна, ще има рецепта
ИзтриванеПоздрави, Габи!
Диди, радвам се, че се появи обратно :) Разбирам те за вдъхновението и желанието за писане, понеже имам подобни моменти... тогава сядам и чакам да ми мине (като шопа с работата ;)).
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта и снимки и чакам с нетърпение тортата!
Сърдечни поздрави и много пролетно въдхновение!
ами, то друго, освен да седнеш и да чакаш не ти остава.
ОтговорИзтриванеПоздрави и от мен! Тортата вече е в блога :)
най-обичам след карането на сноуборд, да похапвам такива вкусотийки, които си приготвила! страхотна рецепта, поздрави и успехи ;)
ОтговорИзтриване