Паста ала болонезе
400 г телешко месо, смляно
200 г свинско месо, смляно (по-тлъсто, или пълнежа на хубава наденица или в комбинация с бекон)
1-2 моркова, малки или средно големи
3-4 стръка целина
1 глава кромид лук, средна
600 мл белени домати от консерва
100 мл прясно мляко, пълномаслено
кубче масло и зехтин
2-3 щипки канела
1-2 карамфилчета, зрънцата счукани и стрити
сол и черен пипер
Зеленчуците се нарязват на много дребни кубчета и се задушават, докато омекнат в маслото и малко зехтин. Прибавят се смлените меса и на по-висока температура се запържват добре. Подправят се с канелата, карамфила, сол и пипер. Добавят се доматите, оставя се да заври, намалява се температурата. След около половин час, като поизври водата от доматите, на части започва да се добавя млякото, като се разбърква. Соса къкри общо около два часа, докто се сгъсти. Поднася се с къса паста - фусили, с талятели, или се използва за лазаня.
Диди, обичам комбинация на телешко с канела!
ОтговорИзтриванеСигурна съм, че този сос ще ни допадне!
Хубав вторник!
Обожавам тази комбинация и много силно я експлоатирам! Чудесно предложение... и снимки:)
ОтговорИзтриванеПрекрасно се съчетават месата с канелата и пастата, а снимките са просто невероятни!
ОтговорИзтриванеСтрахотна комбинация, която все още не съм пробвала! Време е.
ОтговорИзтриванеСнимките са уникални, Диди! :)
Чувствам се като в кулинарен рай около теб,Диди...........А и снимките ти са уникални!Браво!:)
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря! Толкова са ми ценни всички коментари, които оставяте!!
ОтговорИзтриванеПрекрасно съчетание и изглежда толкова апетитно!
ОтговорИзтриванеДиди, снимките ти са чудесни!
Поздрави!
10x! ;)
ОтговорИзтриванепоздрави!
И аз обичам тези аромати!Наскоро предложих и в блога Пастицио с телешка кайма , канела и карамфил!Само млякото е нов момент, но предполагам, че е много вкусно, както със сметана!Поздрав!
ОтговорИзтриваненепременно ще я потърся в блога ти, наистина чудна комбинация ...
Изтриванепоздрави!
:)