25.2.17

чеснова супа




Оставям  настрана усещането за дежавю от присъствието на салвия и пармезан, използвани в предходната рецепта, няма да се впускам и в многословие. В този мързелив съботен следобед единствено ми се иска да  споделя една от последните сполучливи рецепти за супа, които изпробвах. Направена с бульон от домашна кокошка и фермерски яйца, действително може да се преврне в лечебна. Кадифена текстура, чудесен вкус и аромат.




лечебна чеснова супа

20 средни скилидки чесън
2 с.л. зехтин
6-8 листа салвия / 1 клонка
1-2 бр дафинов лист
700 мл домашен бульон от пиле или кокошка
600 мл вода
6 жълтъка
20-30 г пармезан
сол и прясно смлян черен пипер

Обелените скилидки чесън се смачкват с нож и се наситняват. Запържват се за кратко в сгорещения зехтин. Добавят се клонката салвия и дафинов лист, разбъркват се няколко пъти и се прибавя горещия бульон, водата и малко сол. Оставят се да къкрят 15-20 минути и се отстраняват от котлона, като се изваждат салвията и дафиновия лист. Жълтъците се разбъркват с прясно настъргания пармезан и черен пипер. Супата се застройва и по желание се пасира за по-голяма гладкост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар