Сезонът на бисквитите продължава. А дали приключва някога? Кой може да знае ... При нас са на голяма почит и не се
задържат в буркана. Рецептите без масло са добра алтернатива и подходящ вариант за редуване с класическите. И както
винаги ключът е качеството на съставките.
пълнозърнести бисквити с шоколад, зехтин и морска сол
20 броя
1 1/4 ч.ч. пълнозърнесто брашно от ръж или спелта
1/2 ч.л. фино смляна сол
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.ч. минус 2 с.л. кафява захар
2 с.л. бяла захар
1/4 ч.ч. зехтин екстра върджин
1 голямо яйце
1 ч.л. ванилия екстракт
1/2 ч.ч. ситно нарязан черен шоколад 50 % какаова маса или дребен шоколадов чипс
люспи малдонска сол
Брашното се пресява заедно със солта и содата. В купа с ръчна тел се разбъркват захарта и зехтина. Прибавя се яйцето и ваниловия екстракт. Разбива се за минута докато сместа стане пухкава и побелее. Добавя се брашното и се разбърква за кратко с дървена лъжица. Прибавя се шоколадовия чипс. Сместа се разделя на 20 топчета, които се сплескват и нареждат на разстояние в тава, застлана с хартия за печене или силиконова подложка. Поръсват се с малдонска сол и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 8-10 минути.
Страхотни бисквити, Диди! Много скандинавско настроение, чудно е у вас :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани!)
Изтриванестрахотен е сканди стилът, нали?
Диди, чудни са! Комбинациято от зехтин, шоколад и морска сол звучи интересно.
ОтговорИзтриванеИ аз много си падам по скандинавския дизайн, особено по Коледа :)
за моя радост децата много ги харесват )
Изтриване