.
Фюжън.
Обожавам този стил, независимо дали
става дума за архитектура,
интериор, дизайн, мода или храна ....
Обожавам този стил, независимо дали
става дума за архитектура,
интериор, дизайн, мода или храна ....
Любимият ми стил.
Въздействащ, предизвикателен,
изненадващ и провокативен.
Никакви правила и
безпределна свобода в комбинациите,
следващи единствено идеята за
хармония и баланс....
Днешната рецепта е интерпретация на рецепта,
която вече съм публикувала и която,
както предходната, е от
книгата "Българска национална кухня".
Дали добавянето на лайм действително я прави фюжън
всъщност няма особено значение,
но определено от любима се превърна в
още по-любима .....
Баница с цвекло и лайм
500 г фини точени кори
800 г обелено червено цвекло (от малки и средно големи сочни грудки)
250 - 300 г захар
170 - 190 мл олио
100 - 150 г нарязани орехи
фино настъргана кора от 1-2 бр. лайм
глазура
сок от 1 лайм
фина пудра захар
Диди, радваш ме с този вариант на баницата :)
ОтговорИзтриванеПравих я и много ни хареса!
Смятам да я дообогатя, но затова ще пиша допълнително!
Прегръдки!
супер : )
Изтриванепоздрави и от мен, Дани !
Скоро пекох червено цвекло със захар за десерт и много ни хареса на всички,така че ще се възползвам от твоето чудесно предложение за баничка.....Благодаря,Диди!
ОтговорИзтриванепредполагам, че и баницата ще ви хареса
Изтриване; )
Здравейте приятели, колко чудесно е да се намери си сайтове с това. Поздравления за вашата упорита работа, които следя.
ОтговорИзтриванеВъзползвайки се от тази възможност, бих искал да споделя с вас нашата
блог. Ние ще се радваме за вашето посещение и повечето все още ни последват.
Очакваме с нетърпение вашето посещение
С уважение
Josiel Days
http://josiel-dias.blogspot.com
Рио де Жанейро
Обожавам цвекло, хапвам си го сурово най-вече. Но тази баница определено ще бъде изпробвана, страхотно предложение, Диди! :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави с пожелания за винаги свободолюбиви изживявания. ;)
Благодаря, Гери!
Изтриванедано да са повече за всички!
Много интересно предложение-направо съм любопитна за вкуса на тази баница.Ще я пробвам.Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванепоздрави и от мен!
ИзтриванеИ това ако не е интересна рецепта, здраве му кажи...впечатлена съм и учудена, че е интерпретирана от Българска национална кухня...изглежда всичко ново е все пак донякъде забравено старо:)Поздрави!
ОтговорИзтриванеДа, сега сладката баница е или млечна, или с тиква, а всъщност с цвекло е не по-малко вкусна ...
ИзтриванеА добавката на лайм е от мен.
Поздрави!