Моят вариант на идеята за използване на формите за
най-известните коледни сладки, но не през декември, а още в края на октомври.
Джинджифиловите човеци тук са в малко по-различно и не много приятно за тях амплоа,
но пък колко е удобно за някои майки например, особено тези, които не са много хепи от ситуацията,
но пък колко е удобно за някои майки например, особено тези, които не са много хепи от ситуацията,
но чиито деца настоятелно държат да се обърне внимание на празника.
Бисквитките са вкусни, какаото е най-вече за контраст, а
декорацията е лесна и не е нужно човек да се запасява с всевъзможни аксесоари,
за да направи нещо в стилистиката на Хелоуин.
Вече са пробвани и одобрени с овации, и то във възможно най-подходяща среда.
След като ги снимах, децата носиха от тях в училище в най-първите
от всички първи учебни дни (вече са първокласници:) и по случайност се оказа, че ги тествахме точно където трябва.
Наскоро съвсем неочаквано от кварталния секънд хенд магазин се сдобихме
и с чисто нова, ръчно рисувана и от естествени материали {всичко по моя вкус} чанта
за събиране и разнасяне на хелоуински лакомства.
за събиране и разнасяне на хелоуински лакомства.
Обичам когато обстоятелствата се подреждат без усилие, от само себе си....
Джинджифилови бисквити с какао
20-25 броя
200 г брашно
1 с.л. неподсладено какао
щипка сол
1/4 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. джинджифил на прах
по щипка канела, индийско орехче и карамфил
60 г меко масло, стайна температура
40 г захар
1 малко яйце
60 г мед
Пресяват се брашното, солта, содата, подправките и какаото. В голяма купа на пухкав крем се разбиват маслото и захарта. Добавя се яйцето, след това и меда. Поетапно се прибавя от брашното, като се разбърква добре с миксер до получаване на гладка хомогенна смес. Тестото се изсипва върху лист фолио за свежо съхранение, оформя се внимателно на диск, завива се и се оставя в хладилника да стегне. Върху набрашнен или поръсен с какао плот се разточва кора с дебелина 3-4 мм. и с форми за бисквити се изрязват фигури, които се нареждат на разстояние в тави, застлани с хартия за печене. Тавите се оставят в хладилника или камерата за кратко, за да стегне тестото и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 8-10 минути. Изваждат се върху решетка да се охладят.
белтъчна глазура
1/2 белтък от средно голямо яйце
2-3 капки прясно изцеден лимонов сок70 - 90 г пресята пудра захар
Сместа се разбърква добре, до гладка, лъскава консистенция. Гъстотата се регулира с прибавяне на капки сок за разреждане или пудра захар за сгъстяване. Глазурата се нанася с помощта на пош с тънък накрайник или остри кухненски инструменти за декориране.
рецепта за сп. Кенгуру 10.2014
Горките човечета, чак скелетите им се виждат.... :)
ОтговорИзтриванеДиди, чудна идея! И със сигурост си зарадвала малчовците. Ама те вече са си големи!
Усмивки!
благодаря, Гери и поздрави!
Изтриване:)
Диди, много е красива първата снимка :)
ОтговорИзтриванеАранжирана е прекрасно!
И чантата е по мой вкус :)
Човечетата са чудесни и вкусни!
Успешна година на първолаците!
Усмивки от мен!
Благодаря, Дани!
ИзтриванеДа, наистина, и това е по добрия вкус ;)
Надявам се годината да е успешна, тръгна добре!
Поздрави!
Много иригинална хрумка!! Както винаги стил и класа в снимките!
ОтговорИзтриванеДа, на тези идеи, макар да мразя самия т.нар. празник.
ОтговорИзтриванеНо винаги можем да използваме твоята идея за преобличане на формичките;)
Поздрави, Диди! И на първолаците също!
и аз не си падам по празника, но на децата е интересен,
ОтговорИзтриванеа и в часовете по английски му отделят внимание,
явно ще си правя сладки и занапред...
Поздрави, Мъхче!
Сега видях, защото си разпечатих рецептата-техническа грешка: оригинална хрумка!!! Поздрави Яна
ОтговорИзтриванеПоздрави, Яна!
Изтриванерадвам се на присъствието ти!
Диди, разкош! Чудна идея, особено за любимите джинджифилови бисквити! Ще я пробвам със сигурност :)
ОтговорИзтриванеСнимките ти, както винаги, са невероятни! А торбата от последната е трепач :)
Хубав уикенд!
благодаря, Мира : )
ИзтриванеПоздрави!
20-25 бр с голяма или малка форма, защото току-що направих тестото и ми се вижда много малко.Яна
ОтговорИзтриванеИзглежда ще бъдат 20 броя!!!!Яна
ОтговорИзтриванеТочно 25!!Хм!!!!
ОтговорИзтриванеСмятам и тая година да ги направя.Благодаря за рецептата!Яна
ОтговорИзтриване