8.10.10

Още един анонс

Изглежда емблематичното за мен число ще се окаже 2-ката.Миналия месец в рамките на една седмица се събраха наведнъж подготовката и снимане на рецепти за две списания, заедно с  тръгването на двете ми деца за пръв път на детска градина (всеки реагирал по коренно различен начин).Без да съм човек, който се интересува от нумерология, такива съвпадения ми правят впечатление,особено когато се случват регулярно.Например, малко преди всичките гореописани случки, два месеца след като малките излязоха от бебешката възраст, навършвайки три години, чужденци -туристи донесоха в двора на къщата ни две кученца, които намерили по пътя по-нагоре до витошката гора.Притеснени за съдбата им сред дивите животни, търсеха някой да се погрижи за тях.Оставихме дребосъчетата при нас и пак на дневен ред излязоха въпросите за бебешки ваксини, храни с уточнение Джуниър...Естествено автоматично приеха и бебешките имена на децата, които те сами си бяха измислили, преди да могат да си казват точно заглавията.Разпределението кой как да се именува стана много лесно, защото и двата "комплекта" са в еднаква цветова комбинация - черно и светло:)
В реда на тези събития, един добър човек ми каза: " Истинският живот на родителите в едно семейство започва, когато кучето остарее и се спомине, а децата завършат образованието си." Изглежда е прав, ако под истински се разбира безгрижен.Иначе, аз и сега усещам живота си толкова истинен -  пълнокръвен, пъстър, изпълнен с безброй  разнообразни емоции и не бих се отказала от нито една от дейностите, с които се занимавам.

Доста се отклоних от темата, а всъщност исках да напиша, че след летните рецепти, в октомврийския брой на сп.Кенгуру можете да намерите новите предложения - слънчева супа, картоф с пиле и царевица, запечена салата и бирено мезе.


.

12 коментара:

  1. "Истинския живот" е прекалено тих и скучен, за човек, който е свикнал да се радва на живота и на близките си, а какво повече би осмислило живота на човек, освен децата :)
    Това е моята теория, Диди, макара да съм чувала и другата, но не я възприемам. Пък и нямам куче :)))
    Публикациите ти са страхотни, а предложените рецепти - слънчеви и изглеждащи много, много апетитно!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен анонс, успя да ме разведри и да ме накара да се усмихвам, за което благодаря!
    А рецептите и снимките са великолепни и много, много слънчеви - всичките :)

    ОтговорИзтриване
  3. Диди, поздравления за публикацията, новите предложения са много слънчеви, апетитни и фотогенични!

    Мисля си, че няма нищо случайно в събитията около кученцата, те са чакали да ви намерят и да донесат радост точно във вашия дом.

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви момичета!
    Кали,и аз вече започвам да си мисля,че няма нищо случайно в това,което ни се случва:)

    Поздрави и на вас!

    ОтговорИзтриване
  5. Много хубаво! Сега ще тгрябва да се снабдя с това списание. Поздрави за хубавите думи, снимки и рецепти!

    ОтговорИзтриване
  6. Диди, отдавна смятам че няма нищо случайно :)
    Истинският живот е странно понятие!
    Той за всеки е истински, реален!
    Толкова е хубаво, ако ме питаш, че всичко ти е по две:)
    При сестра ми, когато умря кучето и децата завършиха, се роди внучето, най- прекрасното създание, заради което си струва да живееш.
    Грижите не свършиха, но иначе както казва Пепчо, животът ни би бил скучен!
    Поздравления за публикациите и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Диди, а къде е фотосесията на кученцата?
    Ние имаме котаче, но децата искаха и куче, разбира се....Преживях нещо от написаното, когато голямата ми дъщеря замина за Лондон да учи архитектура, малката си стои все в стаята да учи, а ние гушкаме котето.....малко тъжна идилия!Ех, завиждам ти, как искам и моето дете да тръгва на детска градинка.....
    Е, публикацията ти е бляскава, както винаги....
    Поздрави и усмивки, въпреки мрачното време навън!

    ОтговорИзтриване
  8. Ваня,благодаря!
    Дани,да,че може да е скучен не се бях сетила:)
    Мария,това е първати им снимка с телефон -http://farm5.static.flickr.com/4091/5061937313_b796e2cab9_o.jpg
    Двора в момента е строителна площадка и това ме отказва от всякакви фотосесии,не само на кучетата.При нас всичко предстои - аз да се науча да гледам кучета,децата окончателно да свикнат с тях,да озеленим двора...Тогава вече мога да снимам с кеф:)

    Прегръдки и хубави почивни дни ви пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  9. Диди,
    отново поздравления -
    за участието, за написаното, за предложенията и снимките - Толкова е хубаво при теб!
    Много усмивки, Диана

    ОтговорИзтриване
  10. Ооо, супер! Две деца с две кучета, може да ви е всичко друго, но не и скучно:-)) Когато бях малка, бях убедена, че един ден ще имам пълна къща с деца и кучета, засега бройката е до 1. А явно наистина твоето щастливо число е 2:-)
    Пожелавам ви да сте дълги години щастливи заедно!
    Поздравления и за публикацията, както винаги на ниво!

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря ви за поздравленията!

    Диди,значи мислим еднакво,защото при теб посещенията винаги са много приятни!

    Мария,аз си представях само къща с две деца,кучетата дойдоха като "бонус":))

    ОтговорИзтриване
  12. Диди,както винаги си се отклонила "любопитно" от темата,но в дадени периоди от живота ни нумерологията има голямо значение.На мен наприер на двете матури и на изпита номерата им съдържаха ....925 :)) В последствие разбрах,че и номера на дипломата ми съдържа ...025.... Така,че е хубаво човек и да повярва малко на тези неща.А относно кученцата,още в началото ти казах,че не са случайно попаднали при вас - те са късметчета на Нено и Деде :))) Публикацията ти е много хубава,както винаги и ти пожелавам някой ден да имаш собствено кулинарно списание!
    Стаси

    ОтговорИзтриване