8.10.10

Pain perdu, french toast ....или пържени филийки


На какъвто и език да си го помислите или пожелаете,еднакво вкусно е!Макар и да се отклонява леко в посока нездравословно, балансирането става лесно с разреждане на интервалите на приготвянето му.


Показвала съм тази рецепта с ягоди и основно така я правя.Сега ви подсещам за още един вариант, в който можете да си я приготвите тези дни (например) - с добре узрели нектарини или праскови.После кажете, облизвахте ли си пръстите, както правя аз :)





Пържени филийки с плодова заливка

4-6 филии престоял бял хляб ( с пресен също е добре)
2 яйца
100мл прясно мляко

за заливката
200г меки сочни плодове - ягоди, нектарини, праскови
20г краве масло
2чл мед
пудра захар за поръсване

Почистените и измити плодове нарежете на тънки филийки.Разтопете маслото, дръпнете от огъня, добавете меда, разбъркайте.Прибавете и плодовете, разбъркайте отново внимателно, върнете на изключения котлон,колкото да ги поддържате топли, без да обработвате термично. Ако не са добре узрели и сладк, подръжте ги по-дълго, докато омекнат.
Разбийте яйцата с тел, добавете млякото, потопете филийките в сместа (по-дълго, ако хляба е стар) , изпържете ги в масло.Сервирайте веднага, като ги гарнирате с плодовете и получения сироп, поръсете с пудра захар.

10 коментара:

  1. Диди, аз обичам да ги похапвам с "арабската щипка"/т.е. с пръсти :)
    Тогава няма начин да не ги оближа!
    Казвала ли съм ти някога, че снимките са ти перфектно аранжирани и ми доставят удоволствие ?:)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Облизахме ги :) правя ги и по начин една идея по-здравословен, може още утре да го напиша :)
    Хубав уикенд от мен, Диди :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, страхотно изглеждат :-) Задължително ще тествам!
    Хубав уикенд :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Дани,казвала си ми - такива неща помня,защото е приятно да ги чете човек:)
    ...а за "арабската щипка" - не знаех, че така се нарича държането с пръсти,много е сполучливо:-)

    Еос,ще проверя непременно за по-здравословния начин!

    VickyPal,бпагодаря!

    Хубава съботна вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. "What's in a name? That which we call a rose
    By any other name would smell as sweet."
    ... или, ако префразирам Шекспир, "пържените филийки под всяко други име, са все тъй вкусни" :).
    Диди, твоите изглеждат страхотно! Досега не бях пробвала с пресни плодове, даваш ми страхотна идея!
    Сърдечни поздрави и хубав есенен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесно предложение! Благодаря за рецептата! Заповядай при мен за една награда
    http://kokosharnik.blogspot.com/2010/10/blog-post.html

    ОтговорИзтриване
  7. Мира,чудесен цитат!Перефразирането - също:)
    Катя,радвам се за наградата!

    Благодаря ви!

    ОтговорИзтриване
  8. Това е любимата закуска на нашето семейство:) За съжаление имам възможност да я приготвям само събота и неделя.

    ОтговорИзтриване
  9. Delizioso il modo in cui hai presentato questa ricetta ciao

    ОтговорИзтриване
  10. Lulu,и аз когато ги правя,обикновено е събота или неделя :)

    Grazie mille,Stefania!:)

    ОтговорИзтриване