6.3.10

Апетитни рула с пиле и бекон






за 4 порции

400-500 г пилешки бонфиленца
8 тънко отрязани парчета сурово пушен бекон
4 триъгълничета топено сирене, разрязани на две по дължина, или парчета синьо сирене
4 бр сушени сини сливи
сол
черен пипер
червено вино
  • измийте сливите с топла вода, разрежете ги на две, махнете костилките потопете ги в малко вино - да омекнат, след което ги кипнете за 1-2 минути да се изпари алкохола; операцията с виното можете да пропуснете и предварително само да ги натопите в топла вода, както е в оригиналната рецепта
  • върху всяко парче бекон сложете по две филенца едно до друго, така че да образуват правоъгълник , посолете, подправете с черен пипер; поставете по парче топено сирене и половинка слива, завийте на руло, поставете рулата в скаричка с шева отдолу
  • запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато придобият златиста коричка - около 20-25 минути
  • сервирайте веднага
Още една форумска рецепта с благодарности към Леля Ог от BG Mamma.

8 коментара:

  1. Прекрасна е комбинацията със сливите :))
    Поздравления!
    http://smittenkitchen.com/2009/04/black-bread/
    Това е един адрес за Бородинския хляб.
    Поздрави!!

    ОтговорИзтриване
  2. Дани,мерси!
    Отворих линка,хляба изглежда страхотно!Аднат е надлежно,само се чудя за натуралния шоколад и дали го има в руския оригинал...

    ОтговорИзтриване
  3. Диди, тук е дадено оригиналното съдържание
    http://www.borodinsky.com/recipe/index-r.html

    крахмал е скорбяла
    патока е меласа от червено цвекло

    Извинявай, ако знаеш думите

    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  4. Диди,
    апетитни ли ... -
    те са неустоими!
    Много изразителни снимки.
    Поздрав и хубава съботна вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Ха, тъкмо си мислех и аз да правя такива рулца и ти ми даваш страхотна идея с това топено сиренце, бекон и сини сливи. Мм, вкусотия! :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Чудни са Диди!
    Комбинацията на сирене и сух плод ми звучи много апетитно!
    И снимката е чудесна!

    ОтговорИзтриване
  7. Диана,Ирина,Пепи,радвам се ,че ви допадат,благодаря за хубавите думи!:)
    Дани,мерси за линка и за пояснението на думите - не ги знаех!А тази меласа от захарно цвекло я имам в една рецепта,която искам да правя.Още не съм я издирвала,размишлявах с какво да я заменя,спряла съм се на пчелен мед.

    ОтговорИзтриване
  8. В този вариант не бих се сетила, но звучи доста убедително!
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване