Комбинацията месо+плодове е любов от първа хапка при мен.
Личи си и по публикуваните в блога рецепти.
Плодовете не само подчертават вкуса на месото, но често са причина за
ефектния вид на цялото ястие. Днес комбинираме сок от свежи портокали с мармалад,
конкретно в случая - чудесния мармалад от севилски горчиви портокали.
120 мл прясно изстискан портокалов сок
2 с.л. мармалад от портокал с портокалови кори
1с.л. едрозърнеста горчица
1 с.л. зехтин
1 глава червен лук
2 – 3 клонки розмарин
2 с.л. прясно изстискан сок от лимон
морска сол и прясно смлян черен пипер
В касерола се смесват горчицата, сока от портокал и мармалада. Загряват се и се оставят да къкрят 15 минути, докато течността се сгъсти с консистенцията на сироп. Котлетите се подправят със сол и пипер и се сотират в зехтина в добре нагрят тиган за 5-7 минути от двете страни, докато покафенеят. Преместват се в керамична тавичка, добавят се клонките розмарин и червения лук, нарязан на тънки полумесеци. Тиганът се деглазира с лимоновия сок и получената течност се прибавя към месото. Отгоре се изсипва портокаловия сироп и се запичат в предварително загрята на 220 градуса фурна за 10 минути.
Диди, красота! И аз много харесвам съчетание на плодове и месо, котлетите с горчивия портокал звучат много примамливо :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер!