27.8.16
кейк с рикота и малини
ах, този кейк! Беше толкова вкусен, колкото очаквах. Има такива рецепти, при които преди да съм ги опитала, вече съм напълно уверена във вкуса и в това, че са сполучливи. Подходяща е и за замразени малини, но непременно трябва да се опита в сезона, когато са свежи.
за форма с диаметър 23см
210 г бяло брашно
200 г захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
2 ч.л. бакпулвер
3/4 ч.л. сол
3 яйца L размер
250 г рикота
100 г краве масло, разтопено
170 г малини
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Добавя се захарта. Яйцата се разбъркват с рикотата и ваниловата захар с помощта на ръчна тел. Към тях се прибавя брашнената смес. Поетапно се добавя разтопеното масло. Внимателно се прибавят 3/4 от малините и се разбърква с дървена лъжица. Изсипва се в облицована с хартия за печене форма. Отгоре се разпределят останалите малини като се притискат с пръст, за да потънат леко в сместа. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, около 50-60 минути или докато пробна клечка излиза суха от сместа.
адаптирана от bon appetit
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Мдааа, мами, мами...
ОтговорИзтриванеДиди, чуден е и сигурно много вкусен!
ОтговорИзтриване