Купихте ли си вече див чесън през този сезон?
Чудих се известно време как да го запиша в публикацията - дали левурда, мечи лук или горски чесън..... Накрая се спрях на див чесън и за двата езика. Оказа се, че в голяма част от рецептите на английски също се описва като wild garlic вместо ramsons...
А и чесън е твърде показателно за вкуса. Може би затова е най-разпространено и предпочитано като наименование.
Нама да се впускам в приказки. Ще кажа само, че така приготвено, сиренето е много вкусно и направо пристъпвам към рецептата...
Wild garlic and green olives cream cheese recipe
Крем сирене с див чесън и зелени маслини
4 порции
200 г крем сирене
червен пипер
черен пипер
3 сл дребно нарязани зелени маслини
1 малка връзка див чесън
3 сл зехтин екстра върджин
100 г бяло сирене
опция - смляна морска сол
Подправете сиренето с червен и черен пипер, добавете маслините и дребно нарязаните листа от див чесън, почистени от стеблата. Разбъркайте добре, прибавете зехтина и сиренето, намачкано с вилица или на по-едри парченца. При нужда добавете сол.
идея рецепта - Lisa, 04/2011
Тази година за първи път си купих див чесън и съм очарована от вкуса му. Благодаря за идеята за този дип, Диди, чудесно ще се съчетае с прясно изпечени брускети :-)
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеБързо, лесно, вкусно! Смятам да му се насладя в най-скоро време :) Мерси, Диди, за прекрасната рецепта!
ОтговорИзтриванеДиди, много ми харесва рецептата ти. Аз обичам да си го бера напролет, но тъй като е доста силен като вкус винаги идва въпроса на какво да се направи. Тази рецепта ще ми дойде добре съвсем скоро.
ОтговорИзтриванеХареса ми и ножчето от снимката по-горе. Напомни ми за бабината къща:). Поздрави и хубави предпразнични дни!
И дипът, и снимките са супер, Диди! Поздрави
ОтговорИзтриванеИри и на мен ми харесва вкусът на дивия чесън. Точно за прясно изпечени питки го правих :)
ОтговорИзтриванеИв,дано ви хареса!
Мира, аз за сега си го купувам, още не съм брала. А ножчето е точно от бабината къща. Като отида там само ровя за разни неща, но не са останали много за съжаление.
Ева, благодаря!
Поздрави на всички!
:-)
Много ми харесва тази рецепта, Диди, звучи страшно апетитно. Цяла пролет се каня на този див чесън, а то тук се оказа, че няма. Сега ще трябва да мисля как да си поръчвам от София.
ОтговорИзтриване