14.4.11

Крем сирене с див чесън и зелени маслини / Wild garlic and green olives cream cheese



Купихте ли си вече див чесън през  този сезон?
Чудих се известно време как да го запиша в публикацията - дали левурда, мечи лук или горски чесън..... Накрая се спрях на див чесън и за двата езика. Оказа се, че в голяма част от рецептите на английски също се описва като wild garlic вместо ramsons...


А  и чесън е твърде показателно за вкуса. Може би затова е най-разпространено и предпочитано като наименование.
Нама да се впускам в приказки. Ще кажа само, че така приготвено, сиренето е много вкусно и направо пристъпвам към рецептата...


Wild garlic and green olives cream cheese recipe


Крем сирене с див чесън и зелени маслини
4 порции

200 г крем сирене
червен пипер
черен пипер
3 сл дребно нарязани зелени маслини
1 малка връзка див чесън
3 сл зехтин екстра върджин
100 г бяло сирене
опция - смляна морска сол

Подправете сиренето с червен и черен пипер, добавете маслините и дребно нарязаните листа от див чесън, почистени от стеблата. Разбъркайте добре, прибавете зехтина и сиренето, намачкано с вилица или на по-едри парченца. При нужда добавете сол.


идея рецепта - Lisa, 04/2011

7 коментара:

  1. Тази година за първи път си купих див чесън и съм очарована от вкуса му. Благодаря за идеята за този дип, Диди, чудесно ще се съчетае с прясно изпечени брускети :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Бързо, лесно, вкусно! Смятам да му се насладя в най-скоро време :) Мерси, Диди, за прекрасната рецепта!

    ОтговорИзтриване
  4. Диди, много ми харесва рецептата ти. Аз обичам да си го бера напролет, но тъй като е доста силен като вкус винаги идва въпроса на какво да се направи. Тази рецепта ще ми дойде добре съвсем скоро.

    Хареса ми и ножчето от снимката по-горе. Напомни ми за бабината къща:). Поздрави и хубави предпразнични дни!

    ОтговорИзтриване
  5. И дипът, и снимките са супер, Диди! Поздрави

    ОтговорИзтриване
  6. Ири и на мен ми харесва вкусът на дивия чесън. Точно за прясно изпечени питки го правих :)

    Ив,дано ви хареса!

    Мира, аз за сега си го купувам, още не съм брала. А ножчето е точно от бабината къща. Като отида там само ровя за разни неща, но не са останали много за съжаление.

    Ева, благодаря!

    Поздрави на всички!
    :-)

    ОтговорИзтриване
  7. Много ми харесва тази рецепта, Диди, звучи страшно апетитно. Цяла пролет се каня на този див чесън, а то тук се оказа, че няма. Сега ще трябва да мисля как да си поръчвам от София.

    ОтговорИзтриване