1.10.10

Рула Капрезе



С удоволствие ви представям една от причините за удължената пауза в публикациите ми.

Благодаря на Веселина Маринова за любезната покана да участвам в октомврийския 40-ти брой на сп. "Меню" в рубриката Меню с приятели, както и за точността и акуратността във всяко едно отношение!
Пожелавам на целия екип на списанието още много пъти по 40 все така успешни, интересни и вдъхновяващи издания!



Избрах лесна и бърза за приготвяне рецепта.Надявам се месец октомври да ни зарадва с повече топли дни, за да имаме възможност максимално да оползотворим времето си в разходки и други приятни дейности на открито.






Рула Капрезе
4 порции

450 г свинско бонфиле
250 г моцарела
80 г сушени домати, в зехтин
пресен босилек
1-2 скилидки чесън
сол и черен пипер
зехтин


Почистеното от ципи месо се измива,подсушава и нарязва на дискове с дебелина един сантиметър.Слагат се между два листа домакинско фолио за свежо съхранение и се изтъняват до дебелина около три милиметра, като се внимава да не се разкъса месото.Сиренето се нарязва на парчета (15-20 г всяко), които се оставят за кратко в наклонена чиния, за да се отцеди суроватката, подсушават се.Филетата се подправят със сол и черен пипер, върху всяко се слага парче моцарела и 2-3 половинки сушен домат (в зависимост от размера им).Всичко се завива на стегнато руло и се фиксира с клечка за зъби.В сгорещения зехтин се запържва смачкания чесън, за да ароматизира мазнината, а после се отстранява.Рулата се поръсват с малко брашно, като излишното се изтупва и се запържват за кратко на силен огън до златисто от всички страни.Сервират се веднага, като клечките се отстраняват.Гарнитура – зеленчуци по избор.Относно виното - спрях се на шардоне.

23 коментара:

  1. Поздравления за участието, Диди :)
    Както винаги много стилно представена рецепта,
    а и бърза за приготвяне!
    Поздрави и слънчеви есенни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Диди, наистина се ушещаше липсата ти в блогпространството, но пък какво завръщане само и то двойно! Честита публикация!
    Харесвам много и тази рецепта!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Диди , поздравления и от мен за участието !
    Много вкусно предложение :)
    Сърдечни поздрави и прегръдки .

    ОтговорИзтриване
  4. Поздравления и от мен, Диди!
    Перфектни снимки и чудесно изглеждащо предложение.
    Чашата на фона на слънцето е получила прекрасен отблясък.

    Хубав есенен ден :)

    ОтговорИзтриване
  5. Тъкмо си купих списанието :-)
    Много се зарадвах да те видя на страниците му, крайно време беше да те поканят!

    Чудесни са тези рулца, ще се възползвам от идеята! :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Диди, страхотно предложение, лесно и по наш вкус, трябва да се пробва. Поздравления за стилното представяне в сп. Меню!

    ОтговорИзтриване
  7. Поздравления, Диди, за поканата и за перфектната изява :)

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ви,момичета за поздравленията и одобрението на рецептата!

    Ина,не знам дали столчето на чашата имаш предвид или самата чашка горе(тя има мехурчета въздух в стъклото - като френските съдове от Биот, но не е автентична:)

    Хубави почивни дни ви пожелавам!
    :-)

    ОтговорИзтриване
  9. Диди, поздравления за примамливото предложение!
    А броят на 'Меню' ще очаквам с нетърпение докато стигне и до мен :-D

    Поздрави сърдечни и пожелание за здрави, усмихнати и вкусни есенни дни :-)

    ОтговорИзтриване
  10. Дими,благодаря!:)
    Меню 40 е есенен,ароматен и много апетитен брой!

    ОтговорИзтриване
  11. Диди, поздравления за участието! Много интересна рецепта и страхотни снимки! :) Супер представяне на страниците на списанието!
    Липсваше в блог-пространството, радвам се, че се завърна!
    Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  12. Поздравления за участието, Диди! Чудесна рецепта, чудесни снимки - както винаги.
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  13. Приеми и моите поздравления, Диди!
    Чудесно представяне, апетитна рецепта и великолепни снмки!

    Топъл, вкусен и много усмихнат уикенд :)

    ОтговорИзтриване
  14. Диди, по принцип не го купувам, но вчера го взех специално заради теб. Чудесно представяне и участие, стилно и издържано както винаги. Рецептата ми е много любима! Поздрави и пожелания за много изяви!:-)

    ОтговорИзтриване
  15. Честита публикация, Диди!
    Впечатляващо, свежо и стилно участие и рецепта. Поднесено и представено с много елегантност и финес.
    Моите поздравления, прегръдка и много усмивки, Диана

    ОтговорИзтриване
  16. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  17. Мира,Пепи,Тони,Мария,Диди,благодарности,усмивки и прегръдки за вас!Посещенията ви винаги много ме радват!:)

    Thank you,Fuat Gensal!

    ОтговорИзтриване
  18. Поздравления за публикацията, Диди!
    Много елегантна рецепта, невероятна презентация и магнетични снимки!

    Ведра и усмихната седмица!
    Милена

    ОтговорИзтриване
  19. Диди, поздравления за публикацията. Невероятна рецепта, изпробвах я вече :)

    ОтговорИзтриване
  20. Диди, чудесно представяне, браво! идеята е чудесна и с много любими мои продукти, ама и ти с тези снимки...каквото и да снимаш, толкова е изкушаващо и дори ароматно...
    Поздрави и усмихната есен!
    Мария

    ОтговорИзтриване
  21. Диди, поздравления за публикацията! Много хубави снимки, както винаги. Поздрави и хубави октомрийски дни!

    ОтговорИзтриване
  22. Милена,Мария,Стани,благодаря ви за поздравленията!

    Еос,много се радвам,че сте харесали рулцата!:)

    ОтговорИзтриване
  23. Диди, къде съм гледала досега, че не съм се отбивала в твоя прекрасен блог?! Много е уютно тук и много вкусно :))
    Поздравления за чудесните публикации, признанието и таланта, който имаш. Всички рецепти и снимки са много изпипани и стилни.
    С удоволствие ще следя блога ти. Успех!

    ОтговорИзтриване