Първоначално в много части на Азия, най-вече Тайланд, Малайзия и Сингапур, съществували
Kopi Susu Panas или
Gafeh Rorn. После в Европа се появява
Café Bombón. И на двата континета напитките се правят по един и същ начин - от кафе и кондензирано мляко. За европейския вариант кафето е силно еспресо и съотношението е 1:1, каквото е и за азиатския. Млякото, разбира се, е подсладено. Получава се концентрирана, сладка напитка, като самата тя представлява десерт и може да се поднесе с по-семпли и не много сладки бисквити.
Популярна е основно в Испания. Има варианти с добавяне на малко Бейлис накрая, при което се получава интересна цветна комбинация, вече от три слоя, или се шприцоват розички сметана за завършек....
На мен съотношението 1:1 ми е твърде сладко и вече знам за какво ще оползотворя останалото кондензирано мляко, за да не стои дълго време отворена опаковката. Ще се получи вкусно и ще го споделя ;)
{happy friday!}
Чудесно изглежда, Диди!
ОтговорИзтриванеИ на мен ще ми се сладко 1:1 :)
Хубав уикенд от мен!
Поздрави, Дани!
ОтговорИзтриване: )
Разкош! Интересна идея. :) Благодаря, че сподели, Диди! Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани!
ИзтриванеПоздрави : )
Ами ще го опитам, но отсега съм впечатлена от визията му! Поздрави, Диди!
ОтговорИзтриване;-)
ОтговорИзтриванепоздрави!