14.3.14

Café Bombón - идея # 10


Първоначално в много части на Азия, най-вече Тайланд, Малайзия и Сингапур, съществували Kopi Susu Panas  или Gafeh Rorn. После в Европа се появява Café Bombón. И на двата континета напитките се правят по един и същ начин - от кафе и кондензирано мляко. За европейския вариант кафето е силно еспресо и съотношението е 1:1, каквото е и за азиатския. Млякото, разбира се, е подсладено. Получава се  концентрирана, сладка напитка, като самата тя представлява десерт и може да се поднесе с по-семпли и не много сладки бисквити.


Популярна е основно в Испания. Има варианти с добавяне на малко Бейлис накрая, при което се получава интересна цветна комбинация, вече от три слоя, или се шприцоват розички сметана за завършек....
На мен съотношението 1:1 ми е твърде сладко и вече знам за какво ще оползотворя останалото кондензирано мляко, за да не стои дълго време отворена опаковката. Ще се получи вкусно и ще го споделя ;)

{happy friday!}


6 коментара:

  1. Чудесно изглежда, Диди!
    И на мен ще ми се сладко 1:1 :)
    Хубав уикенд от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Разкош! Интересна идея. :) Благодаря, че сподели, Диди! Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. Ами ще го опитам, но отсега съм впечатлена от визията му! Поздрави, Диди!

    ОтговорИзтриване