500 г спанак
300 г извара
50-100 г орехи (зависи доколко искате да се усеща ореховия вкус)
2-3 стръка пресен лук или 1 стрък праз
1-2 стръка копър
2 малки или 1 голяма печена червена чушка
1-2 с.л. кисело мляко
щипка тарос (естрагон)
сол на вкус
опция
обезкостени черни маслини, разрязани наполовина
мариновани малки каперси, отцедени и изплакнати
- измития спанак се бланшира в подсолена вряща вода за минута, изважда се и се изплаква веднага със студена вода, слага се в гевгир да се отцеди
- орехите се запичат на сух тиган и се смилат в блендер
- добавят се и нарязаните наситно лук, копър, чушки, спанака - допълнително изстискан с шепи; разбиват се малко, слага се изварата, млякото, подправките и се доразбива добре
- сервира се с препечени филийки или сухари, като можете да направите малки топчета и да гарнирате с половинки маслини и каперси
Ама как добре си ги подредила...Много е хубава рецептата, особено с орехите много ще ни хареса. Хубава вечер :)
ОтговорИзтриванеИ на мен ми харесват много тези хапки.
ОтговорИзтриванеВсяка зима си мисля, защо не продават спанака измит, почистен!
Хубава седмица, Диди!
Dani,радвам се,че ти допада рецептата!
ОтговорИзтриванеpep-40,номера със спанака е да намериш някой да ти го почисти :)) ....еех, мечти..
Хубава седмица и на вас, дами!
Красиво е...
ОтговорИзтриванеи по мой вкус.
Поздрав, Диана
Изглеждат като войничета, с екзотични и вкусни шапки. В този блог готвенето наистина е забавно. Поздрави!
ОтговорИзтриванеДа,Катя,права си!Не ги бях поглеждала по този начин :)))
ОтговорИзтриванеВидях много интересни неща в твоите блогове!