tag:blogger.com,1999:blog-6410783376777010092.post4945498655378133196..comments2024-03-27T19:48:44.227+02:00Comments on Готвенето е забавно! // Always look at the tasty side of life: BarmbrackDidi Bunovahttp://www.blogger.com/profile/07123139525798482108noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6410783376777010092.post-68798185693499852272014-11-04T07:17:56.776+02:002014-11-04T07:17:56.776+02:00благодаря ти, поздрави и от мен!благодаря ти, поздрави и от мен!Didi Bunovahttps://www.blogger.com/profile/07123139525798482108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410783376777010092.post-48933224514038542632014-11-02T23:35:08.643+02:002014-11-02T23:35:08.643+02:00Много интересна рецепта и история. Поздрави.Много интересна рецепта и история. Поздрави.veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410783376777010092.post-19788866658636089512014-11-02T08:58:02.170+02:002014-11-02T08:58:02.170+02:00след 1-2 дена престой, филийките може да се сложат...след 1-2 дена престой, филийките може да се сложат за малко в тостер, стават екстра<br />: )Didi Bunovahttps://www.blogger.com/profile/07123139525798482108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410783376777010092.post-57854468041176121312014-11-02T08:53:44.735+02:002014-11-02T08:53:44.735+02:00Действително, при първото разрязване, още леко топ...Действително, при първото разрязване, още леко топъл, тестото беше добре изпечено, а стафидите - сочни. На следващия ден започна да се усеща като по-влажен кейк, а след два дена определено си е точно такъв. Но изглежда на острова така ги предпочитат, защото в оригиналната рецепта препоръчват 2 дена престой преди консумация. На мен ми допада "по-сухият" вариант, веднага след изпичането. А и с този хубав вкус, кейкът няма шанс да остане повече от ден-два, за да се овлажни : )<br />Предполагам, че и температурата на печене има значение, някои рецепти изискват час и половина печене на 170 градуса. Аз пекох на 180, но в началото пуснах вентилатор за 5-10 минути.<br /><br />Поздрави и от мен, Таня!<br /><br />Didi Bunovahttps://www.blogger.com/profile/07123139525798482108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410783376777010092.post-79148273307730806662014-11-01T22:43:54.831+02:002014-11-01T22:43:54.831+02:00Много ми хареса и на мен, този богат кейк и истори...Много ми хареса и на мен, този богат кейк и историята за традициите на празника ми се сториха интересни. Любопитно ми стана, че с толкова напоени плодове, кейка не изглежда много влажен, както си представях, че би се получил. Изглежда чудесно! <br />Купувала съм от един италиански магазин в Лондон, кейк с толкова много сушени плодове, но не си спомням името му, ще го издиря!<br />Поздрави, Диди! Таня Доневаhttps://www.blogger.com/profile/16556855057917158608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410783376777010092.post-3411122906576873292014-11-01T08:18:42.118+02:002014-11-01T08:18:42.118+02:00точно като мозайка : )
стафидите са много и сочни...точно като мозайка : ) <br />стафидите са много и сочни - все едно има конфитюр вътре<br /><br /><br />Didi Bunovahttps://www.blogger.com/profile/07123139525798482108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6410783376777010092.post-47701714918085459112014-11-01T00:19:15.364+02:002014-11-01T00:19:15.364+02:00Ама и на мен ми харесва много, голямо богатство е ...Ама и на мен ми харесва много, голямо богатство е с всичките тези стафидки вътре. Като мозайка е. :)<br />Поздрави, Диди!Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.com