за 4 порции
400-500 г пилешки бонфиленца
8 тънко отрязани парчета сурово пушен бекон
4 триъгълничета топено сирене, разрязани на две по дължина, или парчета синьо сирене
4 бр сушени сини сливи
сол
черен пипер
червено вино
- измийте сливите с топла вода, разрежете ги на две, махнете костилките потопете ги в малко вино - да омекнат, след което ги кипнете за 1-2 минути да се изпари алкохола; операцията с виното можете да пропуснете и предварително само да ги натопите в топла вода, както е в оригиналната рецепта
- върху всяко парче бекон сложете по две филенца едно до друго, така че да образуват правоъгълник , посолете, подправете с черен пипер; поставете по парче топено сирене и половинка слива, завийте на руло, поставете рулата в скаричка с шева отдолу
- запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато придобият златиста коричка - около 20-25 минути
- сервирайте веднага
Прекрасна е комбинацията със сливите :))
ОтговорИзтриванеПоздравления!
http://smittenkitchen.com/2009/04/black-bread/
Това е един адрес за Бородинския хляб.
Поздрави!!
Дани,мерси!
ОтговорИзтриванеОтворих линка,хляба изглежда страхотно!Аднат е надлежно,само се чудя за натуралния шоколад и дали го има в руския оригинал...
Диди, тук е дадено оригиналното съдържание
ОтговорИзтриванеhttp://www.borodinsky.com/recipe/index-r.html
крахмал е скорбяла
патока е меласа от червено цвекло
Извинявай, ако знаеш думите
Поздрави
Диди,
ОтговорИзтриванеапетитни ли ... -
те са неустоими!
Много изразителни снимки.
Поздрав и хубава съботна вечер, Диана
Ха, тъкмо си мислех и аз да правя такива рулца и ти ми даваш страхотна идея с това топено сиренце, бекон и сини сливи. Мм, вкусотия! :-)
ОтговорИзтриванеЧудни са Диди!
ОтговорИзтриванеКомбинацията на сирене и сух плод ми звучи много апетитно!
И снимката е чудесна!
Диана,Ирина,Пепи,радвам се ,че ви допадат,благодаря за хубавите думи!:)
ОтговорИзтриванеДани,мерси за линка и за пояснението на думите - не ги знаех!А тази меласа от захарно цвекло я имам в една рецепта,която искам да правя.Още не съм я издирвала,размишлявах с какво да я заменя,спряла съм се на пчелен мед.
В този вариант не бих се сетила, но звучи доста убедително!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!