Пасирана картофена супа, подлучена с чеснов оцет
600 г картофи
1 голяма глава лук
3 моркова
шепа нарязани целина и/или пащърнак
краве масло
сол
4-5 скилидки чесън
ябълков оцет
копър
опция
лют червен пипер
- обелете картофите, нарежете ги на средно големи кубчета, сложете ги заедно с целината/пащърнака в кипяща посолена вода да се варят
- нарежете лука на тънки полумесеци, обелените моркови настържете наедро; задушете лука и морковите в малко масло
- пасирайте сварените картофи - с ръчен или електрически пасатор, като не е нужно да е много фино - може да останат и по-едри парченца
- добавете задушените зеленчуци и гореща вода до желаната гъстота, посолете на вкус ( може да пасирате заедно с морковите и лука), сложете 1-2 сл зехтин или по преценка масло,разбъркайте и веднага дръпнете от огъня
- в хаванче счукайте обелените скилидки чесън с малко сол, като са готови добавете от оцета
- сервирайте супата топла, поръсена с копър ,а отделно - чесновия оцет и червения пипер за овкусяване
Обичам крем супа, а тази идея с чесновия оцет е прекрасна :)))
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Диди!
Ще се пробва задължително!
ОтговорИзтриванеDani,благодаря!Хубава вечер и на теб!
ОтговорИзтриванеLaMartinia,радвам се,че се харесва рецептата!Имаш интересен блог,ще ти идвам на гости:)
Благодаря, надявам се да ти е интересно:-)Поздрави!
ОтговорИзтриванеOoo.. снимките са чудесни, Диди!
ОтговорИзтриванеКак да не му се прияде супичка на човек?!
Поздрав сърдечен и пожелание за вкусен, нежен и усмихнат уикенд :-)
Това е абсолютно натурална ваксина срещу вируси :-) Със сигурност ще е доста вкусно!
ОтговорИзтриванеИ аз подкрепям Дими, че снимките са много хубави :-)
Хубав и усмихнат уикенд :-)
Дими,Ирина,благодаря!През зимата не мога без топла супичка:)
ОтговорИзтриванеПриятна неделна вечер пожелавам!
По случайност днес реших да наготвя тази супа заради това, че имам продуктите в хладилника, но после се оказа, че е много подходяща за настинката, която влача от няколко дена.
ОтговорИзтриванеАз не ям шкембе чорба и все му се кефя на мъжа ми в заведение като вземи да си подправя шкембе чорбата ту с чесънец с оцет, ту с лют пипер, ту със солчица. Днес за пръв път и аз така си гласях подправките, мерси за което :). Вкусно и полезно. Поздрави!